Gość Małgoś Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Witam Mam 23 lata w tamtym roku miałam laparoskopowo usuniętego torbiela z jajnika prawego, co się pózniej okazało po badaniu histopatologicznym był to włókniakogruczolak. Po operacji okazało się, że zostały usunięte niewielkie ogniska endometriozy. Wykryto również mięśniaka śródsciennego okolo 3cm. Po laparoskopii brałam przez pół roku vissane na endo. Po tym czasie pani doktor zrobiła mi usg. Wszystko ok, uznała ze jestem zdrowa a miesniaka nie widać nawet na usg. To było w czerwcu tego roku, pani doktor kazała mi przyjść na kontrole dopiero za rok. Czy to nie za długo? odczuwam czasami lekkie dolegliwości bólowe tego jajnika, z którego włókniak został usunięty. Martwie się, że przez ten czas mogło coś tam urosnac. Czy powinnam zglosic sie wczesniej na usg czy termin za rok jest odpowiedni? Prosze o odpowiedz specjaliste. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Badanie kontrolne myślę, że powinno być wykonane po około 6-12 miesiącach. Nie ma powodu do obaw. We wcześniejszym okresie nie powinno dojść do wytworzenia żadnej patologi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi