Gość a Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Witam, mam 18 lat i zauważyłem ostatnio biały nalot, lekko wypukły na napletku (jak ściągnę napletek to ten nalot mam na skórze, za główką w tym rowku). Jest to tylko z prawej strony, nie boli, jedynie gdy mam penisa w wzwodzie, ze ściągniętym napletkiem to mnie boli, nie jest tego jakoś dużo, jedno stwardniałe miejsce. Dbam bardzo o higienę, lecz jakoś na początku podstawówki miałem stulejkę. Mam pytanie: Czy to jest leukoplakia? Czy da się to wyleczyć przez obrzezanie? Czy to mżoe być od palenia fajek? (palę od jakichś 2 lat, wcześniej popalałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Czy to jest leukoplakia? - Raczej wątpię. Musiałbym ocenić miejscowo, aby udzielić konkretnej odpowiedzi. Może to tak uformowania mastka (normalna wydzielina napletka) lub zapalenie grzybicze - najlepiej z tym problemem skonsultować się z dermatologiem. Czy da się to wyleczyć przez obrzezanie? - Nie ma co do tego wskazań Czy to może być od palenia fajek? (palę od jakichś 2 lat, wcześniej popalałem) - Na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość A Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Zauważyłem, że zaczęło mi to schodzić, tak jakby lekko sie odrywa i zmneijsza, już jest tego bardzo mało, prawie nie boli jak mam ściągnięty napletek w wzwodzie. Mógł Pan nie wspominać, że to nie od fajek, bo to był bardzo dobry pretekst do rzucenia. Nie palę już w ogólę od czasu dodania postu hehe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Choroby penisa zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi