Gość Alicja Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Witam. Proszę o radę. Zauważyłam że pojawił mi się twardy, podskórny, niebolący guzek na kciuku dający się przesuwać, wielkości ziarenka groszku. Nie jestem pewna czy może to mieć coś wspólnego z istniejąca wcześniej w tym miejscu, nieleczoną kurzajką. Co to może być? Czy tak jak się to samo pojawił jest możliwość, że samo zniknie? Z góry dziękuję za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Jeśli guzek jest pod skórą w zakresie tkanki podskórnej kciuka w bliskiej odległości od ścięgien to zapewne jest to ganglion czyli torbiel galaretowata. To raczej nie ma nic wspólnego z brodawką wirusową. Radzę w tej sprawie udać się bezpośrednio do chirurga. Taka torbiel z reguły nie znika sama tylko trzeba ją usunąć zabiegowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi