Gość Problematyczny Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Witam. Byłem uzależniony od masturbacji 2 lata. Od ponad roku nie onanizuje się. Zauważyłem że penis a szczególnie żołądź stał się z czasem wyjątkowo wrażliwy na dotyk i na jakiekolwiek trącanie czy ocieranie (np. podczas przytulania). Kiedy całowałem się namiętnie z dziewczyną moje prącie bardzo mocno reagowało na jakikolwiek dotyk. Doszło wtedy do wytrysku. Czy są jakieś sposoby naturalne by temu przeciwdziałać? Czy mogę jakoś powstrzymać to? (Nie uprawiam z moją dziewczyną seksu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dante. Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Witam ostatnio miałem problem z załupkiem.. niestety.... teraz z napletkiem jest już wszystko dobrze tylko że po ściągnięciu skórki przy dotknięciu troche boli ( nie był on ściągany wcześniej ) czy to coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Nie, to normalne. Przez jakiś czas będzie występować nadwrażliwość napletka i żołędzia, która powoli minie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dante. Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 czy to będzie trwało długi okres? . można to określic w jakikolwiek sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 W Twoim wypadku dochodzi do wytrysku przedwczesnego. Często zdarza się to u młodych osób bez doświadczenia seksualnego. Do leczenia tego stanu wykorzystuje się szereg metod. Mają one bardzo wysoką, sięgającą prawie 90%, skuteczność. Należą do nich np.: - farmakoterapia (po uzgodnieniu z seksuologiem) - znieczulenie żołędzi prącia - metoda bardzo często stosowana (leki aplikuje się na 20-30 minut przed współżyciem seksualnym, dłuższe utrzymywanie leku może powodować zaburzenia wzwodu. Po nałożeniu leku najlepiej założyć prezerwatywę, co zwiększa skuteczność leku. Przed stosunkiem prezerwatywę można usunąć i zmyć resztki leku, co zmniejsza działanie niepożądane u partnerki) - indywidualnie opracowane ćwiczenia masturbacyjne samodzielnie lub z partnerką - relaksacja - psychoterapia (indywidualna lub partnerska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Corey Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witam, zapisuje się do urologa na za jakiś tydzień. Od dawna już boli mnie żołądź, wydaje mi się że to przez nieutrzymywanie higieny ale to jest takie zamknięte koło bo nie moge tam utrzymac higieny jeśli mnie boli każdy dotyk. Chciałem się dowiedzieć co może urolog mi przepisać, powiedzieć? Bo nie powiem troszkę się jednak boje. Dodam że raczej nie mam stulejki bo napletek na siłe ale jednak schodzi zawsze za żołędzia więc myśle ze jak będę go częściej ściągał to bedzie schodzić luźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Trudno mi odpowiedzieć bez bezpośredniego badania co jest przyczyną Pana dolegliwości, stanu napletka i żołędzia penisa. Możliwe, że to efekt jakiegoś zakażenia bakteryjnego lub grzybiczego. Urolog po badaniu wyjaśni przyczynę dolegliwości i wskaże odpowiedni sposób postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Zobacz choroby penisa zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi