Gość Marta Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Dzień dobry mam pytanie otrzymałam wynik MRI odcinka piersiowego, i chciałabym zapytać do jakiego lekarza się z tym zgłosić i czy czy czeka mnie operacja? o to wynik: Badanie kręgosłupa piersiowego wykonano w sekwencjach tse w obrazach T2,T1 zależnych w płaszczyznach strzałkowych,czołowych i osiowych bez podania środka kontrastowego . Rdzeń kręgowy w badanym zakresie izointensywny,prawidłowej grubości. Prawo wypukłe skrzywienie kręgosłupa piersiowego. Centralno-prawoboczna wypuklina krążka Th4-Th5 uciska worek oponowy i modeluje korzenie nerwów po stronie prawej. Guzki Schmorla w trzonach od Th5 do Th8. Obraz sugeruje chorobę Scheurmana . Zmiany zwyrodnienieniowo-wytwórcze obrazowanych kręgów . Bardzo proszę o odpowiedz, serdecznie dziękuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Witam czy mogłabym prosić o jakąć informację na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi