Gość monia Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Witam,od roku mam ataki padaczki,i nie mam poki co diagnozy,mialem robione eeg glowy i nie wykrylo zadnych zmian,teraz mam wynik tomografii i wynik brzmi:dwufazowe badanie glowy,wykazuje mierne poszerzenie bruzd platow czolowych.pozatym obraz oun w granicach normy,nie stwierdza sie zmian ogniskowych tkanek mozgowia,zmian pourazowych-zwlaszcza krwiaka.co znaczy ten opis bo wizyte u neurologa mam dopiero za miesiac i nerwy mnie zzeraja:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Praktycznie na pewno to niewielkie, dyskretne odchylenie od normy (mierne poszerzenie bruzd płatów czołowych) nie ma w żadnym stopniu wpływu na funkcjonowanie mózgu, a tym bardziej występowanie padaczki. To tylko zapewne takie ukształtowanie mózgowia (wariant anatomiczny) w Pani przypadku nie stanowiący patologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi