Gość szaron Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 W wyniku TK kręgosłupa znalazło się stwierdzenie cyt..w lewym nadnerczu hypodensyjna zmiana o śr.ok 2,5cm...Ponieważ nigdy nie chorowałam na nerki a mam 57 lat i przeszłam kilka operacji na kręgosłup,a także na oba biodra tam szukaliśmy powodu strasznego bólu nad lewym pośladkiem...Chcę wiedzieć co to jest i czy powinnam się udać do lekarza ...nie wiem juz gdzie szukać, a nie mogę tego tak zostawić ponieważ od roku codziennie cierpię i bez tramalu nie podniosę się z łóżka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaudia Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Widzę że do tej pory nikt nie odpowiedział, mam nadzieję że z Tobą OK i zaglądasz czasem na to Forum. Ja trafiłem przypadkiem. Bardzo proszę Cię udaj się koniecznie do dobrego Endokrynologa. Nie czekaj na kolejkę sprawdź gdzie przyjmują prywatnie b.dobrzy specjaliści. Nie wiem z jakiej miejscowości jesteś,ale jeśli to np. południe Polski to poszukaj p.prof. Beatę Kos-Kudła.Zresztą do niej przyjeżdża cała Polska. Widzę,że nie masz bladego pojęcia o nadnerczach - nie mają nic wspólnego z nerkami. Choroby nadnerczy mogą spowodować u Ciebie osteoporozę, łamanie kręgów kręgosłupa, nadciśnienie, cukrzycę, otyłość, zaburzenia psychiczne, depresję, kłopoty ze wzrokiem itd Jeśli cierpisz na którąś z w/w chorób, to rzuć konowała który Cię nie zdiagnozował lub źle zdiagnozował i w te pędy do fachowca. Możesz uratować zdrowie albo życie(nie wiem w jakim stadium jesteś, ale sądząc po tk kręgosłupa to zaczyna być poważnie). Mnie zdiagnozowano po 10 latach tylko dlatego że leczyłam się tak jak ty. Udało się uniknąć hospicjum, dotrwać do operacji ratujących życie. Teraz jestem rencistką,środki p.bólowe mimo iż coraz silniejsze działają słabo, życie zupełnie inne.w ostatnich 4 latach 30 pobytów w szpitalach 3 operacje,oiomy itd. Pospiesz się bo takie życie jakie prowadzę jest nie do pozazdroszczenia. wylecz się i badź zdrowa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi