Gość clexane Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 KOLONOSKOPIA 1. Enteritis chronica nonspecyfica mediocritter gradu partim atrophica. MARSH IIIa 2. Structura histologica mucosae intestini crassi typica. GASTROSKOPIA 1. Hyperrhaemia passiva mucosae duodeni 2. Gastritis chronica nonactiva mediocritter gradu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Witam! Tłumaczenie rozpoznania brzmi: Kolonoskopia: 1. Niespecyficzne przewlekłe zapalenie jelit miernego stopnia częściowo zanikowe. 2. Struktura histologiczna śluzówki jelita grubego typowa. Gastroskopia: 1. Przekrwienie bierne śluzówki dwunastnicy. 2. Przewlekłe nieaktywne zapalenie błony śluzowej żołądka miernego stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość clexane Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Doktorze dziękuję. Jeżeli mogę jeszcze zapytać o tą skalę MARSH z tego co doczytałem raczej ocenia się ja przy celiakii niż w podejrzeniu Choroby Leśniowskiego-Crohna, oznaczenia przeciwciał w celiakii mam wszystkie ujemne (-). Więc jak można to interpretować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi