Gość azuu Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Witam! w końcu wybrałem się na zdjęcie RTG kręgosłupa, na dniach będę rejestrował się do ortopedy ale nie wiem kiedy się dostane a ciekawość mnie zżera i chciałem się dowiedzieć czy to coś poważnego czy nie :) w opisie zdjęcia jest napisane: -Zwężenie przestrzeni międzykręgowej L5/S1 -Kręg L5 przejściowy, niespojenie łuku kręgu L5, S1 -Mierne lewoboczne odchylenie odcinka th-1 kręgosłupa. [img]http://i807.photobucket.com/albums/yy354/jaca88jac/2013-09-04-170_zpsef1f2bc9.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Witam! Opis badania wskazuje na występowanie zmian najprawdopodobniej o charakterze zwyrodnieniowym w lędźwiowo-krzyżowym odcinku kręgosłupa. Badanie powinno się interpretować w odniesieniu do obrazu klinicznego. Proszę udać się do specjalisty ortopedy, który zadecyduje o dalszym postępowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi