Gość Georgij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Witam Jestem 9 dni po obrzezaniu całkowitym. Szwy zostały zdjęte 2 dni temu. Chirurg-urolog , który wykonywał zabieg mówi że nie ma co stosować żadnych specyfików (kremów , maści , płynów itp.). Po konsultacjach z dwoma dermatologami dochodzę do wniosku że lepiej było by pryskać octeniseptem na ranę a do higieny Pani derm. nalecił mi emulsję Lubex. Czy stosować te specyfiki i to starczy ? Dodam że gdy zapytałem doktora o jakies żele/maści na blizny to odradził... że to i tak nic nie pomoże... Aktualnie nie wygląda to źle ,aczkolwiek w jednym miejscu blizny jest taka jakby mała grudka (stwardnienie pod skórą) ok 4-5 mm ... Czy to sie samo rozejdzie, wygładzi ? Proszę o wyczerpującą odpowiedź. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kok Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 oscanisept wskazany a na blizny sa mascie silikonowe ale drogie a co ci prepisali na blizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi