Gość Radek Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam serdecznie.Mam 43-lata.W styczniu 2007r.przeprowadzono u mnie operację prawostronnej przepukliny pachwinowej metodą Shouldice’.We wrześniu 2007r.przepuklina pojawiła się na nowo.Drugą operację przeszedłem w styczniu 2008r.Zastosowano wtedy metodę Lichtensteina.Niestety po dwóch miesiącach od operacji przepuklina znów się pojawiła.Pragnę dodać,iż nie wykonywałem ciężkich prac fizycznych.Pracuję jako doradca handlowy.Za 3 dni mam wyznaczony termin trzeciej już operacji.Proszę serdecznie o odpowiedź:jaką metodę poleciłby Pan Doktor w moim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Radek proszę o kontakt bo miałem też tą metodą operacje ale lewostronną w 10 lutego i mam pare pytań co do stanu samopoczucia pooperacyjnego i obrzęku moszny bo martwi mnie to. Może na gg 1951664 lub maila Se.Bek@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radek Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Nie miałem tego typu dolegliwości ani po pierwszej ani po drugiej operacji(każda przeprowadzona inną metodą).Po każdej z operacji miałem podłożony pod mosznę mały ręcznik.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi