Gość Agnieszka Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Mam pytanie, w temacie wyniku mojego badania biopsji tarczycy. Poniżej opisałam wynik. Czy powinnam się martwić tym wynikiem, czy taki przypadek trzeba operować a może leczyć farmakologicznie? Lokalizacja zmiany: Zmiana litowo -płynowa w płacie prawym. Rozpoznanie: Skąpy materiał rozproszonych tyreocytów na tle koloidowo-krwistym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Brak cech złośliwości. Raczej zmiana nie wymaga leczenia operacyjnego. O dalszym postępowaniu musi zadecydować endokrynolog po całokształcie badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Jeden lekarz zaleca operacje drugi leczenie farmakologiczne, co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość s. Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 mam podobne pytanie. w wynikach biopsji tarczycy napisano: * krew, koloid, *gęsty koloid*, rozproszone tyreocyty bez cech atypowych (Nodulus colloides) *. do endokrynologa kolejki są tak długie, że zanim się z jakimś zobaczę padnę ze zdenerwowania. co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi