Gość TTT337 Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Witam, Mężczyzna, wiek 29lat. Po uprawianiu sportu (tzn. pływania), na drugi dzień, zaraz po przebudzeniu odczuwam ból: - po lewej stronie szyi - od lewego ucha do podstawy szyi, - gniecenie po lewej stronie na środku szyi, - kłucie po lewej stronie u podstawy szyi (tu nasila się po jedzeniu), -w górnej części lewej piersi, pod lewym obojczykiem, -w lewej ręce, -pod skórą na lewym biodrze w lewej dolnej części brzucha w tej okolicy, - kłucie u dołu szyi przy przełykaniu, Ból z reguły zlokalizowany jest w szyi/czasami po lewej stronie klatki piersiowej i wędruje również do wymienionych powyżej miejsc. Czasami jest w każdym z tych miejsc. Ból ma charakter tępego ściskania, gniecenie, sztywnienia ( zachowanym normalnym ruchem). Czasami zmienia swój charakter i lokalizację po ruchach głową, stawem barkowym lub ogólnie po ruchu mieśni w w/w miejscach. Ból jest przewklekły/wielomiesięczy lub nawet dłużej - praktycznie zawsze czuję gdzieś lekki ścisk, nawet jak siedzę i nic nie robię. Na drugi dzień po sporcie (pływanie) ulega nasileniu. Paracetamol nie pomaga na ból. Ściskanie nadal występuje. Proszę o opinie co to może być. Ew. o sugestię jakie badania można wykonać. Badania które wykonałem podam w razie potrzeby, gdy ktoś coś zasugeruje. Do tej pory mam jedynie wykrytą niedomykalność zastawki mitralnej i trójdzielnej I stopnia (bez znaczenia) a kardiolog nie brał pod uwagę tego bólu jaki mu już wielokrotnie zgłaszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi