Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból szwów po operacji pęcherzyka żółciowego

Gość beata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ja byłam po operacji parę dni temu.... w wypisie szpitalnego pisało że laparoskopia przebiegła pozytywnie zdjęli mi dren a uczucie tego okropne !.Miałam 0,5 cm rurki w brzuchu dokładnie pod prawym żebrem normalnie teraz funkcjonuję ale wydaje mi się że mnie szwy bolą a powiem że jestem świeżo po operacji dlaczego tak jest proszę o odpowiedź a może to moje dziwne uczucie może to się tak goi a mnie się wydaje że mnie szwy bolą proszę o odpowiedź

Laparoskopie pęcherzyka miałam w grudniu 2012 roku, ku mojemu zdziwieniu też miałam ową rurkę zwaną drenem. Dren zakładają niezależnie od metody przeprowadzenia zabiegu, szwy mogą jeszcze ciągnąć, poczujesz ulgę po ich zdjęciu -około tygodnia po zabiegu, powinno być lżej, potem możesz smarować bliznę maścią: no-scar, cepan, contratoubex.

Na pocztaku tego tygodnia mialem ten sam zabieg. Zasadniczo dziwne by bylo gdybysmy sie innaczej czuli, wkoncu cztery dziury po zabiegu musza dwac jakis dyskomfort. U mnie dodatkowo wystapila temperatura 38,5C w 3 i 4 dobie po zabiegu ale udalo sie ja zbic Apapem i witamina C (to przynajmniej zalecil mi chirurg przez telefon ktory mnie operowal).

Jestem 2 tygodnie po zabiegu. Szwy już mam ściągnięte ale ciągną mnie mięśnie w środku, pomiędzy piersiami, tam gdzie były rozciete. Miałam wyjmowany pęcherzyk właśnie tedy. Jak się ruszam nieostroznie to bardzo kluje, za moment przechodzi. Czy długo będzie trwało to uczucie?