Gość Kamil z Londynu. Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Tydzien temu mialem zabieg usuniecia zylakow szpital przy generalnej anestezji w Wielkiej Brytanii. Zabieg ten mial byc przy uzyciu lasera. Nacieto mi noge z boku kolana i wsunieto aparature ( nie znam poprawnej nazwy tego czym mialy byc zylaki usuniete ) i po wcisnieciu pedala okazalo sie ze laser nie dziala. Gdy sie przebudzilem wypuszczono mnie do domu i powiedziano mi ze operacja odbedzie sie ponownie kiedy dostana sprawnie dzialajacy laser. Minelo kilka dni i pojawily mi sie skrzepy w zylach ktore mialy byc usuniete ( zamkniete ? ) Jest ich naprawde duzo, dochodzi do tego jeszcze stan zapalny zyl przez ktory naprawde cierpie z bolu. Dzis lekarz ktory to zrobil po obejrzeniu mojej nogi i zrobieniu ultrasound scan aby upewnic sie czy nie mam DVT poinformowal mnie ze mam szczescie w nieszczesciu - mianowicie - opercji nie bedzie bo przez to ze mam skrzepy, skrzepy te spowoduja i juz czesciowo spowodowaly zamkniecie sie zylakow. Brzmi to niewiarygodnie dlatego pytam Was - czy zakrzepy w zylach moga spowodowac zamkniecie zyly ? Dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Skrzep może spowodować zatrzymanie odpływu krwi w rezultacie niedokrwienie kończyny. Objawiać się to powinno bolesnym obrzękiem kończyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi