Gość chory Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Witam, Otoz na moje nieszczescie *zdiagnozowalem* u siebie zylaki zewnetrzne odbytu i szczeline odbytu. tzn. pojawily sie 2 guzki na krawedzi odbytu, jeden wiekszy, bolacy, dajacy wrazenie ze ciagle *cos tam mam*, utrudnia defekacje przez co tez czuje ciagle wrazenie niewyproznienia. dodatkowo rowniez podcieranie sie stanowi problem, robie to zwilzonym woda papierem. na papierze sporadycznie pojawia sie plamka krwi, wiec postanowilem tam zagladnac za pomoca lustra i obok mniejszego guzka jest mala, podluzna ranka na godzinie 5-6. Niestety nie mam mozliwosci udania sie do lekarza przez najblizsze 4 tygodnie, bo wyjechalem do Stanow Zjednoczonych. Uzywam masci Preparation H®* Ointment bez recepty, ktora jakas tam ulge przynosi po 1 dniu stosowania Oto jej sklad: Mineral oil 14% Petrolatum 74.9% Phenylephrine HCl 0.25% benzoic acid, butylated hydroxyanisole, corn oil, glycerin, lanolin, lanolin alcohols, methylparaben, mineral oil, paraffin, propylparaben, purified water, thymus vulgaris (thyme) flower/leaf oil, tocopherols excipient, white wax co jeszcze powinienem zrobic w tej sytuacji? z gory bardzo dziekuje za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Witam! Jeśli nie ma Pan możliwości wizyty u lekarza to proszę kontynuować stosowanie maści, która przynosi ulgę. Warto również zastosować dietę lekkostrawną. W przypadku pojawienia się niepokojących dolegliwości proszę niezwłocznie udać się do najbliższej izby przyjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi