Gość kamil12399 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Witam, Mam na imię Kamil i mam 17 lat. W środę miałem wypadek na rowerze na skateparku. Upadłem na lewe kolano i rozcięła mi sie skóra. Panowie od skateparku nałożyli mi opatrunek i udałem się do szpitala. Nałożono mi tam 4 szwy i nie prześwietlono nogi. Jak wróciem ze szpitala do domu, noga zaczęła mnie strasznie boleć i ból trwa do dziś. Nie jestem w stanie podnieść nogi nawet na cm. Kolano jest sluchnięte jak balkon. Używałem maści ibuprom a teraz reparil oraz wziąłem leki homeppatyczne, lecz niestety nic to nie pomaga. Co powinienem zrobić? Udać się jeszcze raz do szpitala? Czy po prostu przeczekać te 2 tyg. na zdjęcie szwów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Witam! W sytuacji pojawienia się nowych objawów Powinien Pan niezwłocznie udać się ponownie do lekarza. Konieczne będzie wykonanie badań dodatkowych. Zwlekanie z wizytą u lekarza może skutkować nasileniem dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mac... Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Witam.Podobny uraz miałem 9 miesięcy temu.Kolano zostało przecięte przez zębatkę rowerową.W szpitalu zostały założone szwy i wykonano zdjęcie.Objawy to silna opuchlizna i ból okolicy kolana.Po zdjęciu szwów nie mogłem w pełni zginać kolana a co dopiero zrobić pełnego przysiadu.Poprosiłem o skierowanie na rezonans magnetyczny na który sie czeka średnio 5 miesięcy (prywatnie do 2 tygodni ale cena 550 zł-i tj.POLSKA). Okazało sie że mam cechy naderwania,zerwania przyczepu bliższego ACL. Moge tylko doradzić Tobie i wszystkim żeby nie pozwalać lekarzowi na odsyłaniu Was z *kwitkiem* macie prawo do wszystkich badań!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi