Gość Zranionyhehe Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam. Dziś podczas jazdy na bmx wbił mi się peg ( rurka ) niedaleko odbytu. Wydaje mi się że jest to mocniejsze przetarcie ( nie sprawia problemu przy chodzeniu siadania itp.) czasem z tego miejsca leci krew. Nie robiłem jeszcze nic w celu leczenia. Ile czasu rany na w tych okolicach się goją ? Stosować jakieś kremy, maście ? Proszę o konkretną odpowiedz. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam! Okres gojenia ran jest osobniczo zmienny oraz zależy od wielu czynników. Jeśli rana nie jest zbyt głęboka to powinna zagoić się w ciągu kilku dni. Ranę należy przemywać wodą z mydłem. Jeśli jednak zauważy Pan niepokojące dolegliwości to należy udać się do lekarza medycyny rodzinnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szaron Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 jesli masz podraznienia mozesz stosowac sudocrem lukaj witamine a i e tez powinna pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi