Gość MichałKwapik Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Witam! Od ponad roku regularnie ćwiczę na siłowni. Ok 3 miesiące temu zaczął się pojawiać ból przy wyciskaniu sztangi na ławce płaskiej oraz przy wyciskaniach ponad głowę. Zaczęło się robić coraz gorzej więc zacząłem ćwiczyć z mniejszą intensywnością i robić ćwiczenia ,,łatwe** dla barków. Nic nie pomagało więc zrobiłem ok 2 tydonie przerwy. Przeczytałem wiele artykułów dotyczących urazów barków i objawy najbardziej pasowały mi do urau pierścieni rotatorów więc po przerwie od siłowni już nie zaczynałem nawet ćwiczyć normalnie a znalazłem ćwiczenia na te rotatory i zrobiłem sobie znaleziony program używając na prawdę lekkich hantli wykonując powolne ruchy i powtórzenia w granicach 10-20 ale kilka dni po tych ćwiczeniach jest tylko gorzej. Całe życie spałem z ręką pod poduszką teraz tak nie mogę gdyż sprawia mi to ból. Jest pewien zakres ruchów który sprawia mi ból i dlatego chciałbym się was zapytać w czym może polegać problem i czego mogę się po tym spodziewać? Oczywiście jeżeli ból nie przejdzie i będę miał jakieś problemy z codziennymi czynnościami to w przyszłym tygodniu pójdę do lekarza ale najpierw chciałem zaczerpnąć porady tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi