Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Bardzo mały penis i jądra

Gość HelpUS

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mój partner ma małego penisa, około 5 cm w zwodzie, ma również bardzo bardzo małe jądra (oba zmieszczą się w piłeczce do ping ponga) Ma 20 lat, szczupły, 175 cm wzrostu. Jak na swój wiek ma niewielkie owłosienie ciała, na twarzy wyraźniej od roku dopiero. Zastanawiam się czy mogę mu jakoś pomóc. W żaden sposób mi to nie przeszkadza bo jest kochany, cudowny itp. Sporo w internecie jest napisane że to mogą być problemy z hormonami i że może terapia nimi coś pomoże. Pytam Was co można zrobić, co to może być? Może to jakaś choroba czy coś? Hormony? Jakie są skuteczne metody powiększenia penisa? P.S. Wiem że ten temat pojawiał się wiele razy jednak uważam że ten przypadek jest specyficzny.

W ogóle to normalne jest, że penisy są różne i duże i małe tak samo jak pochwy, ale jeśli i jądra są tak małe i występuje słabe owłosienie ciała, brak zarostu i bezpłodność, to świadczy to raczej o zaburzeniach hormonalnych. W okresie dojrzewania można prowadzić terapię hormonalną, jednak powodzenie terapii jest z wiekiem coraz mniejsze, a po zakończeniu dojrzewania z tego co wiem nie jest ona możliwa, więc im szybciej ją rozpocznie tym lepiej. Może być już za późno, ale warto udać się do lekarza androloga i spróbować bo u każdego okres dojrzewania przebiega jednak nieco inaczej, więc, może jest jeszcze szansa na jakąś poprawę. Dobrze, że chcesz z nim rozmawiać na ten temat, ale pamiętaj, że rozmiar penisa to dla każdego mężczyzny bardzo ważny aspekt i przywiązują oni do tego wiele większą uwagę niż kobiety. Śmiechem lub uwagami, czy rozmową na temat rozmiaru bardzo mocno skrzywdzisz chłopaka na całe życie i może się skończyć samobójstwem, więc pamiętaj że to bardzo drażliwy i grząski grunt. Pamiętaj nie mów mu, że jest mały, albo że chciałabyś żeby miał większego, bo on o tym wie. Żeby go nie skrzywdzić postaraj się najpierw się żeby był pewny, że jego sprzęt się Tobie podoba i odpowiada. Musi być tego pewien, jeśli taka rozmowa ma się w ogóle udać. Jeśli się otworzy na tyle żeby zwierzyć się, że jemu to przeszkadza, to jest to najlepsza okazja, żeby zasugerować mu terapię hormonalną. Pamiętaj że miłość też czyni cuda. Jak chcesz pogadać, to odezwij się na gg 47347095. Pozdrawiam