Gość Natalia Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam, piszę do Pana z prośbą o wyjaśnienie trminu medycznego jakiego nie jestem w stanie sama wyjaśnić a choroba dotyczy mojeg dziadka, który dziś skonczył radioterapię. Na karcie wypisu ze szpitala znajdowało się rozpoznanie CARCINOMA PLANOEPITHELIALE AKERATODES G3 . Wiem, że to rak płaskonabłonkowy ,gdyż miał guza na policzku, jednak nie wiem czy złośliwy i w jakim stadium.. jeśli to nie sprawi kłopotu proszę o wyjaśnienie i w razie potrzeby poradę, gdyż dziadek nie chce sam nic mówić.. wiem także że już musi przyjmować środki przeciwbolowe o dość silnej dawce w plastrach przyklejanych na skórę. będę bardzo wdzięczna za wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 To oznacza raka płaskonabłonkowego nierogowaciejącego o wysokim stopniu złośliwości. Najlepiej o stan pytać lekarza prowadzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi