Gość Lalia Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Moja mama skończy w tym roku 57 lat. Dwa miesiące temu podczas podcierania zauważyła czarną maź. Poszła do ginekologa on nie wiedział co to jest i powiedział że po dwóch tygodniach powinno przejść. Po 2 tyg. przeszło ale zaczęła krwawić. Ponownie poszła do lekarza i okazało się że ma guza z którego leci krew. Zrobili wycinek do badania ale trzeba czekać na wynik 4 tygodnie. Co to może być? Boję się? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Witam! Bez oceny histopatologicznej nie jest możliwe określenie rodzaju zmiany. Należy cierpliwie czekać na wynik badania histopatologicznego. W razie nasilenia dolegliwości konieczna będzie kolejna wizyta u ginekologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laila Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 A czy to może być rak pochwy? Czy może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laila Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Wynik będzie dopiero za tydzień, a mojej mamie cały czas coś leci trochę krew i coś takie jakby ropa albo coś innego. Czy to może być coś groźnego czy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laila Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Przyszedł wynik mojej mamy: Melanoma malignum (guz bifazalny) Immunohostochemicznie wykazano ekspresję HMB 45, nie wykazano ekspresji cytokeratyny i p63. Barwienie na obecność żelaza wypadłą ujemnie. Wiem że to rak, ale czy da się to wyleczyć? Jakie są rokowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi