Gość Katarzyna Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Dzień dobry, Od mniej więcej dwoch miesięcy dokucza mi ból w/w palców kończący się mniej więcej na wysokości nasady dalszej śródstopia . Uraz lub niewygodne obuwie nie wchodzą w grę. Prześwietliłam sobie ( pracuję w radiologii ) te palce, nie wykazały żadnej anomalii. Postanowiłam zdrobić sobie jeszcze boczne zdjęcie pięty i okazało się, mam * książkową* ostrogę. Ból palców powiązałam z ostrogą. Naciska ona na rozcięgno podeszwowe i powoduje ból akurat w palcach. Pięta mnie nie boli. Nie wiem, czy tok mojego rozumowania jest poprawny i czy dobrze postawiłam sobie diagnozę :) Nic innego nie przychodzi mi do głowy i byłabytm wdzięczna za podpowiedzi. Dolegliwość jest uciążliwa, przy każdym kroku bolą mnie te palce. W pracy daję sobie jeszcze radę, ale teraz jestem na obozie sportowym i trening daje mi naprawdę w kość a raczej w dwie kości. II i III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Kochana a rtg kregoslupa robilas? bo moja kuzynke bolaly palce stop i okazalo sie ze jest jakies skrzywienie kregoslupa ktory na cos uciska i stad bole stop. Zrob jeszcze rtg kregoslupa i skonsultuj wynik z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Nie prześwietlałam bo się boję, że coś złego mi wyjdzie :D Po 2 tygodniach intensywnego treningu i łażeniu czasem po piaszczystej plaży ból tych dwóch palców jakoś zelżał ( odpukać ) i już mogę chodzić nie myśląc o nich. Byle tak dalej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi