Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból pleców a mięśnie odmiedniczne

Gość MissJune

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Zaczelo sie ok. 2 miesiecy temu, to juz 3 taki epizod, tylko dwa poprzednie same ustapily po jakims czasie. w czasie okresu zaczely bolec mnie plecy w ledzwiach. myslalam, ze to przez okres ale nie przeszlo i bolalo coraz mocniej. nie przy chodzeniu, tylko po dluzszym siedzeniu, tski *paraliz* i sztywnosc. nie moglam sie do konca wyprostowac. lekarz pierwszego kontaktu skierowal mnie na fzjoterapie i chodze od 1,5 miesiaca. poinformowano mnie, ze to miesnie odmiedniczne, ze mam jedna noge krotsza od drugiej i zle siedze w pracy, zly materac w lozku etc. podczas cwiczen chwilowo pomagalo, szczegolnie po porzadnym rozciaganiu super sie czulam, ale bol wracal i to ze zdwojana sila. promieniowal do bioder, posladkow a teraz juz nie jest w ledzwiach tylko jakies 10 cm pod lopatkami na srodku kregoslupa i po prawym boku kregoslupa. jak chodze nie boli, jak leze na plasko tez nie. ale jak leze na plasko i probuje podniesc glowe i dotknac broda klatki to przeszywa mnie straszny bol, nie do wytrzymania, ze natychmiast musze zmienic pozycje. dodam, ze to wszystko mnie strasznie stresuje. to, ze mi nie moja a dodatkowo przenosze sie do innego kraju, musze zrezygnowac z pracy i mam wiele stresow (tez mam chora na raka piersi). nie wiem od czego ten bol. Fizjoterapeuta powiedzial, ze to miesniowe, ale ja juz sama nie wiem. jestem hipochondrykiem i wydaje mi sie, ze pewnie to rak albo jakas najgorsza choroba. w styczniu mialam badania krwi i moczu i wszystko ok tylko w moczu wyszly mi erytrocyty * pojedyncze w polu widzenia*. dosc czesto oddaje mocz, ale normalnego koloru, nie boli mnie nic. nie wiem juz jak mam sobie pomoc. nie skierowano mnie na rentgen ani usg.