Gość Chrobak Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Witam, mam 14 lat, w listopadzie 2012 miałem szyne na prawe kolano z powodu wody w prawym kolanie i odczuwałem przeskakiwanie kości. Po zdjęciu szyny nadal odczuwałem ból. Lekarz dał mi skierowanie na rezonans magnetyczny. Oto jego opis: W stawie kolanowym prawym niewielki wysięk. Chrząstka i kości nie wykazują zmian. Uszkodzenie łąkotki bocznej - w rogu tylnym radialne pęknięcie od strony piszczelowej. Łąkotka przyśrodkowa, aparat torebkowo-więzadłowy i mięśniowo-ścięgnisty bez uchwytnych cech uszkodzenia. W zachyłku nadrzepkowym pogrubiały fałd przyśrodkowy. Dół podkolanowy bez patologi. Po pokazaniu wyniku lekarzowi on stwierdził, że musze usunąć łąkotke. Bardzo boje się tego zabiegu, ponieważ często uprawiałem sport i obawiam sie dalszych problemów z kolanem. Czy byłaby możliwość innego sposobu na naprawienie łąkotki? Co radzicie robić w takiej sytuacji? Dodam jeszcze, że odczuwam ból i zauważyłem przestrzeń między kolanem, a piszczelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Witam! Skoro lekarz mający możliwość zbadania oraz oceny wyniku badania rezonansem zadecydował o usunięciu łąkotki to nie ma powodu, żeby podważać jego opinię. W przypadku wątpliwości należy udać się do innego specjalisty w dziedzinie ortopedii. Jeśli leczenie zostanie zaniechane to najprawdopodobniej dojdzie do nasilenia dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi