Gość Adam z Krakowa. Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Witam serecznie. Wynik badania wycinków z bł. śl. mojego żołądka wykazał obecnośc Gastritis antralis oraz Duodenitis erosiva. Moje pytanie jest dosć nietypowe bo wiaże sie z tym że od jakiegoś roku pojawiają mi sie na twarzy czerwone plamki róznej wielkości których genezy powstania nie wyjaśnił mi żadan dermatolog. Biorąc zaś antybiotyki przepisane przez hirurga owe plamy w tym okresie ustąpiły cąłkowicie! (po skończonej kuracji antybiotykowej- ok tygodnia problem powrócił) czy możliwe więc jest iż powatawanie tych plam na twarzy jest zwiazane z obecnościa tych bakteri ? I czy zastosowane antybiotyki przez tydzień napewno załątwiły ten problem z moim żołądkiem. PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDZ. DZIEKUJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Wynik badania z gastroskopii to zapalenie błony śluzowej wpustu żołądka oraz zapalenie nadżerkowe błony śluzowej dwunastnicy. Jeśli test na obecność Helicobacter pylorii był dodatni należy włączyć 2 antybiotyki na tydzień oraz lek zmniejszający wydzielanie soku żołądkowego przez miesiąc. Po takiej kuracji bakterie są usunięte w 90-95%. Kontrolna gastroskopia po 2-3 miesiącach. Obecność Helicobacter pylorii może powodować skórne odczyny alergiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aleksandra Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Witam! Dostałam wyniki badan z Gastroskopii, i nie mogę przyjmować *żelaza* doustnie. Chciałam się dowiedzieć czy istnieje jakiś zamiennik, którego będę mogła zażywać, aby mój organizm zaczął przyswajać *żelazo* Z góry dziękuje za odpowiedz! Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi