Gość Elzbieta Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam. Moja nerka wypelniona jest w 90% jednolitym kamieniem i w moczu sa bakterie e-coli. Lekarz stwierdzil,ze skoro e-coli jest w moczu to jest tez w tej *martwej* nerce i nerke trzeba jak najszybciej usunac bo baterie moga przeniesc sie na druga nerke, zdrowa. Prosze mi powiedziec, czy w tej sytuacji jedyna mozliwym i slusznym rozwiazaniem jest operacja? Dziekuje bardzo za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam! Skoro lekarz prowadzący zaproponował usunięcie nerki to zapewne kierowało nim dobro pacjenta. Zmieniona nerka, która nie pełni prawidłowo swojej funkcji może być źródłem infekcji. Trudno wypowiadać się co do słuszności decyzji nie mając pełnego obrazu klinicznego. Wszelkie wątpliwości należy wyjaśnić z lekarzem prowadzącym. Można również zasięgnąć opinii innego specjalisty w dziedzinie nefrologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi