Gość EWA1 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Witam mom przetoke okołoodbytniczą około 3 lata która od czasu do czasu robi się zapalona i aby ją oczyśćić muszę przykładać maść ichtiolową.Zawsze troszkę mi wylatuje coś z rany.Wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciązy moim pytaniem jest czy ta przetoka bedzie mi zagrażąć w ciąży i czy moje dziecko bedzie zdrowe.Proszę o szybką odpowiedz.Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witam! Przede wszystkim powinna Pani niezwłocznie skonsultować się ze specjalistą chirurgiem. Lekarz będzie miał możliwość oceny stopnia zaawansowania przetoki oraz wdroży odpowiednie postępowanie. Regularne kontrole u chirurga podczas ciąży powinny ograniczyć do minimum negatywny wpływ przetoki na rozwój płodu oraz pomyślne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa1 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Dziękuje czekam na wizyte u chirurga bardzo się martwie,czy ta przetoka nie zaszkodzi mojej ciąży.Wizyte mam dopiero za 2 tygodnie.Czy moje dziecko przez tą przetoke może być chore????????Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi