Gość ZZZ Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Mam pytanie. 3 tyg. temu miałem operację nogi. Po ściągnięciu szwów (5) trzy z nich puściły i rana zaczęła się rozchodzić (szerokość ok. 2mm). W tej chwili strup jest o szerokości ok. Mniejszy strupek o szerokości ok 2 mm już odpadł i pozostawił otworek wprawdzie zabliźniony o gł 2mm. Pytanie moje to czy po tym dużym strupie pozostanie blizna w kształcie otworu czyli dziury? Czy z czasem zostanie tylko płaska blizna. Czy tego strupa próbować zerwać czy pozostawić w spokoju. Proszę o poradę co z nim robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Strupa nie należy samemu usuwać. Powinien odpaść bez pomocy, powoli. Blizna po odpadnięciu strupa wytworzy się płaska lub lekko wypukła - to kwestia tylko czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi