Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ziarnina a usuniecie części paznokcia

Gość Ka4z

Rekomendowane odpowiedzi

Więc miałem wizytę u chirurga , ziarnina była za duża ( z dwóch stron palca ) Przepisał antybiotyk + psikadełko i mycie w wodzie + szare mydło. Po czasie następna wizyta wycinanie i usuwanie. Więc mam usuniętą lewą część paznokcia i trochę z prawej strony. Zdejmowanie opatrunku (w domu 1 raz następny u chirurga )Jak to niby zrobić ? Ledwo się udało, Jak zobaczyłem tego palca w domu ... Paznokieć taki mały po środku z lewej strony wycięty , + ładny kwadracik(dziura) wycięty w miejscu rośnięcia paznokcia przy skórze , po prawej już nie. i paznokieć jest taki mały teraz po środku z lewej strony krew lała się i lała szybko nowy opatrunek , ze stresu wszystko mi z rąk wypadało , chodzić nie mogę jak staję czuję ucisk całego palca , wogólę jak nogę biorę z góry na dół to leddwo chodzę bokiem , mam uczucie uciskania,ściska mocno . Jutro mam się stawić u chirurga innego by teraz on zmienił opatrunek. Teraz mam pytanie czy paznokieć będzie rósł ? z tej strony gdzie przy skórze gdzie rośnie paznokieć jest ten łądny kwadracik i po prawej ? Czy nie ? i taki mały szerokościowo już będzie ? Ile się to goi? Kiedy mogę sprawnie zacząć chodzić ?