Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Stłuczenie stopy po upadku

Gość Joanna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tydzień temu z soboty na niedzielę nie zauważyłam podestu i bardzo mocno upadłam czego wynikiem był okropny ból prawej stopy. Nie byłam w stanie na nią stanąć. Pojechałam do szpitala, lekarz zobaczył stopę i stwierdził że to stłuczenie i nie potrzeba prześwietlenia. Wypuścił mnie tylko z wypisem. Od tygodnia siedzę w domu i domowymi sposobami leczę stłuczoną stopę. Moja mama z zawodu pielęgniarka stwierdziła że to coś ze śródstopiem musi być bo w tych okolicach obrzęk był największy. Z dnia na dzień jest lepiej ale stopa nadal jest lekko opuchnięta, ruszam palcami co wcześniej wywoływało u mnie straszny ból. Chodzę ale podpieram się tylko piętą ponieważ jak stanę całą stopą to ból jest dość silny. Trzy razy dziennie smaruję stopę maścią chłodzącą ALTACET oraz moczę nogę w soli leczniczej. Tak jak wcześniej pisałam poprawa jest ale martwi mnie to że nie mogę jeszcze na tą stopę całkowicie stanąć. Już tydzień mija a ja nadal nigdzie się nie mogę ruszyć bo nie jestem w stanie nawet buta jeszcze założyć ... Moje pytanie jest takie jak długo to może jeszcze potrwać? Czy ból będzie jeszcze długo mi towarzyszył? Jestem uczennicą maturalną i nie na rękę mi jest tak długa przerwa w szkole. I mam jeszcze jedno pytanie. Czy lekarz wtedy w szpitalu powinien mi zrobić prześwietlenie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Z Poważaniem Joanna.