Gość Dianna Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam. Mam w nocy duszności od kilku dni, serce mi szybciej bije, mam jakieś lęki chyba ostatnio np. mama rzuciła ścierkę a mi się wydawało że klosz żyrandola spada i serce mi do gardła skoczyło, jestem jakaś przewrażliwiona, jak widzę że lekarz chce mi zmierzyć ciśnienie to dostaję jakiś tików nerwowych, od razu sie denerwuje i mi ciśnienie skacze przez to. Odczuwam również bóle w klatce piersiowej szczególnie w górnej części, w obojczykach, z tyłu przy łopatkach, pod pachami i żuchwa( ogólna stwierdziła że to nerwobóle najpierw jednak to nie przeszło więc dostałam teraz skierowanie do chirurga) miałam robione badania od ogólnej i kardiologa: echo serca, ekg. morfologie, kreatynine, CRP, potas, mocz, TSH tarczycy, Cholesterol i wszystko mam ok. Nie wiem co może być przyczyną tych bóli i duszności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Witam! Z opisu można wywnioskować, iż zaburzenia mogą występować na podłożu lękowym. Psychogenne podłoże dolegliwości może sugerować również wykluczenie wielu prawdopodobnych chorób o podłożu somatycznym. Warto udać się na konsultację do specjalisty psychiatry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi