Gość ŁOKIEĆ Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam. Od kilku tygodni mam bóle w łokciu. Podejrzewam że nabawiłem się kontuzji na siłowni - ale nie pamiętam z drugiej strony jakiegoś momentu w którym mogło to nastąpić. Wydaje mi się że narastało to płynnie i powoli z dnia na dzień. Boli mnie głownie w zgięciu łokcia od strony wewnętrznej, a czasami ten ból przedłuża się na mięsień przedramienia i biceps. Boli zawsze przy próbie napięcia mięśni albo podczas próby podnoszenia czegokolwiek - przy ruchu w którym następuje zgięcie łokcia. Gdy nic nie muszę podnosić tą ręką raczej nie czuje bólu. Byłem na USG ale nic nie wykazało: *Cech wysięku w stawie łokciowym oraz kaletce wyrostka łokciowego nie stwierdzam. Zarysy kostne gładkie. Ścięgna wspólne mm, prostowników niepogrubiałe, bez cech uszkodzenia. Ścięgna mm. Zginaczy- bez cech patologii. N, łokciowy nie pogrubiały, jednorodny.* Co to może być i ewentualnie co z tym zrobić, jak leczyć. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi