Gość S z Warszaway Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Witam na jadrze wykryto mi po usg dokladnie cos takiego. "Na dolnej czesci jadra lewego widocznych kilka drobnych(ok.1mm sr.) hiperechogenicznych odbic - zwloknienia? dobrbne zwapmnienia? w glowie najadrza lewego widoczne dwie torbiele nasienne o sr 4mm i o wym 7X4 mm po za tym najadrza obustronnie w normie" Taka dostalem odpowiedz od urologa.. moje pytanie to czy musze to operowac... czy nie ma innego wyjscia? Czy jesli tego nie zoperuje cos mi grozi? Jesli z operuje to czy cos mi grozi (jakies powiklania skuktki) i ile trwa rehabilitacja? Co to znaczy torbiel ze torbiel jest W GLOWIE NAJADRZA LEWEGO?:(... Z gory dziekuje za odp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Wszystko zależy od wielkości torbieli. Te bardzo małe o średnicy poniżej 1 cm mogą być obserwowane. Natomiast systematyczne robienie USG pokaże, czy torbiel ma tendencje do powiększania się. Wtedy wskazane będzie jej usunięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi