Gość jhg95 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jestem miesiąc po operacji stulejki. Wczoraj zaniepokoiło mnie, że w miejscu gdzie są szwy (jeszcze mi nie zeszły) wyszedł mi jakby pryszcz...nie przejąłem się i tym i wycisnąłem go. Potem pojawiły się dwa następne. Też je wycisnąłem, ale niepokoje się co to może oznaczać. To chyba nie jest normalne prawda? Pewnie to zbieg okoliczności, ale źle się czuje od dwóch dni. Mama boi się, że jakieś zakażenie się wdało jak bylem w szpitalu ale nie chce mi sie w to wierzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Witam! W przypadku pojawienia się niepokojących zmian w obrębie gojącej się rany należy udać się na wizytę kontrolną do lekarza prowadzącego. Istnieje prawdopodobieństwo, że doszło do nadkażenia rany. Odpowiednio szybko wdrożone postępowanie pozwoli na zredukowanie możliwości wystąpienia powikłań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi