Gość Wodyimiery Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Oparzenie chemiczne 2 stopnia okolicy stawu skokowego i stopy 1.02 2013 Gotowałem wode na kawe i jakos sie obruciłem i goraca woda mi sie wqylała na stope. Tak mnie piekło ze szybko wlożyłem noge do zimnej wody. Tak z 15 minut . Ale caly czas noga zaczeła mi piec lewa i zona pojechala mnie zawieść na pogotowie.Na pogotowiu obejrzeli noge masmarowali mi noge mascia Argosulfan 20mg i póscili do donmu.I było w miare . Ale w poniedziałek miałem sie zglosic do chirurga i sie zglosiłem. Chirurg po obejrzeniu sciagneli mi ta stara skóre od nogi tam gdzie bylo oparzone i zrobili mi opatrunek .I do domu.I wtedy co dziennie rwie mi noga . Najgorzej jest jak z łóżka wstane to nie moge stanac na tej nodze. W cigu klade noge na taborecie zeby byla wysoka. Mam takie uczucie tak jakby mi krew nie dochodziła, Nie wiem czy powinnienem zrobic zdjecie . sam już nie wiem . Prosze o rade. Dzisiaj miale zmiane opatrunku . Masci mi lekarz nie kazał żadnej używac.A mni noga rwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakub Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Mam tak samo , oparzona stopa po wylaniu kawy , po 7 dniu od oparzenia noga rwie , juz troszke mniej ale ciagle jest to duzy bol. Mysle ze jeszcze bedzie rwac kilka dni , u lekarza nie bylem , smarowalem argosulfanem , juz nie smaruje strup jest na ranie , zaczyna sie powoli goic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi