Gość Richi_M Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Witam! Wczoraj moja zona wyczula guzek o srednicy ok 0,5cm w okolicy obojczyka u naszego 19 miesiecznego synka. Niepokoi mnie to, nie wiem czy od razu udac sie do lekarza czy przez kilka dni obserwowac ewentualne zmiany. Dodam, ze przy dotknieciu tego guzka syn nie pokazuje ze go boli, nie ma wymiotow ani nudnosci jest wesoly i pelen energii choc dzisiaj przez caly dzien ma biegunke ale humor Go nie opuszcza. Zona mowi ze powodem biegunki moze byc soczek *kubus* bo juz wczesniej zdarzylo sie ze po wypiciu tego soku mial bieguke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam! Lokalizacja zmiany może sugerować powiększony węzeł chłonny nadobojczykowy. Inną przyczyną może być zmiana w obrębie kości, czy powiększony gruczoł. W celu oceny zmiany warto udać się do specjalisty pediatry. Jeśli okaże się, że wykryta zmiana jest powiększonym węzłem chłonnym to najprawdopodobniej konieczna będzie konsultacja hematologiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi