Gość młody Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam W marcu 2012r. miałem operację przetoki okołoodbytniczej. Nie miałem założonej nitki i wszystkie rany zagoiły się prawidłowo. Przy siedzeniu nic mnie nie boli, mogę normalnie biegać itp. rzeczy. Jednak jest jeden problem. W jesieni nie mogłem jeszcze jeździć na rowerze, ponieważ po pewnym czasie mnie bolało. Ile taki stan się może utrzymywać? Czy wystarczy rok na wyleczenie takiej przetoki do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ból jest sprawą indywidualną - siodełko rowerowe jakiekolwiek musi u pana być amortyzowane i szerokie. Przed jazdą na rowerze należy każdorazowo umyć okolicę odbytu i dolną część pleców - często jazda wywołuje ropnie u osób z przeszłością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość młody Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Takie normalne siodełko kiedy będzie mogło być stosowane? Rok od operacji, który minie na wiosnę, to wystarczający czas? W jakim celu umyć okolicę odbytu, skoro wszystko na zewnątrz jest zagojone (teraz to 9 miesięcy od operacji, bez powikłań i usg nie wskazuje nawrotów)? W jakim sensie jazda wywołuje ropnie u osób z przeszłością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Jest pan bardziej podatny - przebycie stanu zap wcześniej jest czynnikiem ryzyka. Nikt nie jest w stanie podać zakresu czasowego - będzie pan w stanie to będzie pan jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość młody Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Rozumiem, dziękuję za podpowiedź. Czyli taki ból jest normalny po operacji? Dodam że w codziennym życiu nie czuję żadnego bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Tak, zmiany dotyczą tkanek miękkich, które są poddawane niecodziennym obciążeniom podczas siedzenia na walcowatym siodełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxx Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ludzie to jednak ..... są dziwni, mają operację przetoki, przecież to może wrócić po roku, dwóch w postaci ropnia i historia od nowa się zaczyna. A tu padają pytania czy sobie dalej obijać tyłek na siodełku rowerowym, i dbać o higienę, masakra .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ale to inna skóra, przecież zapalenie już minęło, może to nawet nie miało miejsca - taki kabarecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość YYY Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Do XXX Tak, najlepiej niech leżą na łóżku i narzekają, tak jak Ty. Skoro rana jest zagojona i nie ma żadnych oznak nawrotów, to chyba nie trzeba się szorować przed każdą jazdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi