Gość Eska 1990 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Witam mam 22 lata 176 cm wzrostu i jakieś 70 kg i od jakiegoś roku miewam bóle z prawej strony brzucha ok 10 cm od pępka i na jego wysokości... Ból pojawia się następnego dnia po spożyciu alkoholu. W wczorajszy dzień zjadłem śniadanie,obiad no i jakieś 4 godz po obiedzie wypiłem trzy piwa wieczorem zjadłem kolacje i dziś pojawił się ból i mam tak zawsze jak dzień wcześniej wypije alkohol. Nie pije nigdy na pusty żołądek. Jeśli dzisiaj nic nie wypije jutro nie mam bólów.Nie pije często zazwyczaj w weekend. I nie wiem czym mogły by być spowodowane te bóle... Ból się nasila w zależności od dawki alkoholu im więcej dzień wcześniej wypijam tym bardziej boli następnego dnia.Proszę o odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eska 1990 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 A wszystko zaczęło się jakiś rok temu jak wróciłem z delegacji do domu. Dużo się denerwuje od tamtej pory,nie mogę przybrać na wadze, zacząłem palić. A ból jest rożny raz taki silny ze ściskam brzuch rękoma i zginam się wpół a raz taki odczuwalny jak by coś chciało wyrwać ta prawa stronę... proszę o odpowiedzi i jeszcze raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Nerwy i alkohol mogą doprowadzić m.in. do wrzodów lub zapalenia trzustki czy dwunastnicy. Te miejsce co wskazujesz moze sugerowac dwunastnice. Proponuje odstawic alkohol na minimum miesiac starac sie nie stresowac i zobaczysz czy ból przejdzie. Zdrowa dieta 0 smazonego i tłustego i wszystko powinno wrocic do normy, jak nie to gastroskopia. Zrób jeszcze próby wątrobowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dwunastnica lub drogi żółciowe, piwo nie jest tu najlepszym wyborem, jeśli już musi Pan pić to należy rozważyć picie wódki. Palenie i picie wystarczająco obciążają organizm. Ból może się tylko nasilać. De facto picie bez pokarmu w żołądku jest zdrowsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi