Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Zbyt częsta masturbacja a wzwód

Gość RYSIo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przez pewien okres mojego życia (jakiś rok), ostro się masturbowałem gdy tylko naszła mnie ochota, lub gdy zobaczyłem jakaś fajna laske gdzieś w necie od razu zacząłem bić niemca po kasku. Bywało że biłem konia kilka lub nawet kilkanaście razy dziennie aż w końcu nie miałem pełnego wzwodu a mimo to dalej to robiłem. W końcu się opamiętałem i powiedziałem sobie koniec kur** i mam teraz przerwę. Mija już jakiś tydzień i gdy chcę go postawić nie zbyt się to udaje. Boję się że moge mieć mega problem. Co o tym sądzicie? Wszystko powinno wrócić do normy? POZDRAWIAM

Gość Anka ot tak

Nadmierna masturbacja moze prowadzic do uzaleznienie penisa od masturbacji przez co potem mozesz miec opadanie penis albo niemoznosc osiagniecia wytrysku. Proponuje zaprzestać się masturbować robic to okazyjnie np. raz w tygodniu bo inaczej będzie konieczna wizyta u seksuologa.

Gość Se... bez X na koncu

ja mam dokladnie to samo :( czuje ze zrobilem sobie krzywde mam 25 lat... masturbuje sie od hymmm pamietam ze jak zczelem to robic nie mialem jeszcze nawet wytrysków wiec od dziecka... czasem nawet kilka razy dziennie w nocy rowniez... musze to zrobic od razu po przebudzeniu zeby sie rozluznic... raz caly dzien sie nie zabawilem to na wieczor az mnie rozsadzalo wiec sie zaspokoilem i mialem naprawde wielki wytyrysk... ale najgorsze jest to ze jak dziewczyna robi mi np laske to nie czuje z tego zadnej przyjemnosci .... reka sobie robilem mocniej...