Gość kudlateq Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witam, Jakiś czas temu czułem dość silne swędzenie odbytu. Myślałem, że jest to jakaś owsica... jednakże podczas wypróżniania czułem lekkie *pieczenie*. Rzeczywiście, wyczułem dziwne zgrubienia, które widać na zdjęciu. Wyglądają jak pęcherzyki... Co to może być? Bardzo proszę o odpowiedź. http://images40.fotosik.pl/1889/87a073cb54dbbc75.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Georgij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 to nie hemoroidy... to zewnętrzne żylaki odbytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Georgij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Mam to samo... Byłem już chyba u 20-30 proktologów i od każdego usłyszałem że wszystko jest ok i nie mam się przejmować. Każdy tez powiedział ze to na 100 % nie są hemoroidy co wskazywały anoskopie . Są to ZEWNĘTRZNE żylaki odbytu ,na które nie ma rady niestety narazie... Chyba że wyciąć ale jest prawdopodobieństwo nietrzymania stolca i większość lekarzy odradza... A do tego co jakiś czas pojawia mi się zakrzep okołoodbytniczy z tych żył... Pozatym pobolewania , świąd , uczucie jakby coś wystawało z odbytu... Jakby ktoś wiedział jak to cholerstwo wyleczyć proszę piszcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof , 23 l. Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Nikt nie pomoże ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna ,23l* Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Też mam takie problemy jak Gieorgij... Pomoże ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lolek Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Jest to początkowe stadium rozwoju kłykcin kończystych. Wymrozić i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szwagier Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 kur... szwagry ja mam dupe do lodówki wsadzić czy dupą do śniegu wjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wit Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 nie chodzi o śnieg a prawdopodobnie o zabieg podczas którego zamraża się zmiany ktorę później bardzo łatwo usunąc bez obaw o powikłania - jak w reklamie kurzajek na stopach dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Też miałem podobny problem, od 2 lat miałem zylak odbytu. 3 dni temu mi się pogorszyło zylak calkowicie wyskoczył i był w takim stanie zapalnym, że nie dało się siedzieć chodzić ani leżeć. Nawet Lekkie kichnięcie, kaszel to taki straszny ból przy tym. Kupiłem w aptece 20 zł maść Procto-Hemolan ból minął po 1 dniu praktycznie, bo po wyproznianiu zylak się powiększa. Ale po 3 dniach już się zmniejszył o połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asqa Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Dużo zdjęć chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zdzisław Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 No witam was wszystkich Ja miałem podobną sytuację Zaczęło mnie to spędzi Zaczęło mnie to swędzieć nie robić się białe na nagle coś wyskoczyło i uniosły Proszę o pomoc Pozdrawiam Zdzisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi