Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Duży pieprzyk na wardze sromowej i powiększony węzeł chłonny

Gość Amelia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Na wardze sromowej mam czarny okrągły pieprzyk. Jest wielkości ok. 1,5 cm. Musiał urosnąc w przeciągu 3 miesięcy. Nie zauważyłam tego gdyż jest w takim miejscu, że nie zwracałam na niego uwagi. Do wizyty skłonił mnie także *guzek* na pachwinie co jak teraz mi się wydaje i zasugerował ginekolog, jest to powiększony węzeł chłonny. Na skierowanie mojej ginekolog pojechałam do kliniki ginekologocznej gdzie usłyszałam, że podejrzewają czerniaka. Po telefonie do profesora chirurga onkologa pojechałam do innego szpitala. Tam oglądało mnie dwóch lekarzy. Oglądali pieprzyk oraz *guzek*.Nie usłyszałam żadnych informacji oprócz tego, że *dobrze, że pieprzyk jest płaski*. Pilnie zapisano mnie ( a raczej na rozkaz lekarza wciśnięto w kolejkę) na zabieg wycięcia za 7 dni. Bardzo się boję, mam najczarniejsze myśli. Moje pytanie brzmi: skoro ten pieprzyk tak szybko urósł i zmienił kolor na czarny (wcześniej był brązowy) i do tego najprawdopodobniej ten powiększony węzeł chłonny może znaczyć na prawdę czerniaka? Martwi mnie, że ten pieprzyk jest na prawdę duży i do tego ta gulka na pachwinie. Wiem, że wyjaśni to wynik histopatologiczny ale czy ten powiększony węzeł chłonny nie sugeruje, że w moim organizmie coś się dzieje?