Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból w pachwinie przy zgrubieniu na penisie

Gość piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa tygodni temu zacząłem odczuwać ból w pachwinie (z lewej strony) ból był znośny ale odczuwalny przy wysiłku lub przy odchylaniu penisa w prawą stronę. Po kilku dniach ból w pachwinie zmniejszył się, ale na ponisie u jego podstawy przy jądrach zrobił się mały guzek, na samym środku,dzień lub dwa póżniej po lawej i prawej stronie powstało zgrubienie *żyłka* *pierscien* wielkości tego guzka, bardzo wyczuwalna pod skórą jak i bardzo widoczna, obejmująca penisa od strony jąder (tylko od tej strony) wyczuwalna podczas spoczynku jak i w zwodzie.w tej chwili jest bardzo widoczne zgrubienie na długości od 2-3cm nie mam problemów z oddawaniem moczu i nie odczuwam bólu podczas tej czynności podobnie nie mam problemów podczas stosunku. PROSZĘ O POMOC podpowiedz co mogło być przyczyną powstania takiej zmiany oraz jak mogę to wyleczyć by wszystko wrócilo do stanu pierwotnego. czy zwlekanie z wizytą u lekarza może mieć powazne konsekwencje ? jakie ? ponieważ mam ograniczony dostęp do służby zdrowia z powodu wyjazdu. mam 28 lat.

Gość lek. Jacek Ławnicki

Witam! W celu określania przyczyny powstania oraz rodzaju zmiany konieczna jest ocena przez lekarza. Być może specjalista zleci wykonanie badań dodatkowych. Powinien Pan udać się do specjalisty urologa. Do poradni urologicznej w ramach NFZ konieczne jest skierowanie od lekarza rodzinnego. Istnieje prawdopodobieństwo, że zwlekanie z wizytą u lekarza może doprowadzić do progresji zmiany.