Gość M Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam, po lewej stronie szyi po środku mam guza lekarz ogólny powiedział, ze to najprawdopodobniej tłuszczak? Dostałam skierowanie do chirurga w celu oceny tego. Guz się rusza, jest widoczny pod skora i najprawdopodobniej rośnie, czasami boli ale nie mocno. Co o tym myślicie czy to rzeczywiście może być tłuszczak jeśli tak to co dalej z tym? Robiłam badanie krwi - wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam! Tłuszczak jest łagodną zmianą wywodzącą się z tkanki tłuszczowej oraz zwykle nie ulega zezłośliwieniu. Zmianę usuwa się najczęściej ze względów estetycznych lub w przypadku upośledzenia ruchomości szyi. Należy udać się do specjalisty chirurga, który oceni zmianę oraz zaproponuje możliwości leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi