Gość rafal Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 4 miesiace temu stwierdzono u mnie H.pylorii i zapalenie zoladka. mialem gastroskopie druga w poprzednim tygodniu i zapalenie wciaz jest. 2 badania( kal i jedna probka z zoladka) wskazuja ze h.pylorii juz nie ma. jeszcze mam test oddechowy. mam pytanie bo mecza mnie wielkie wzdecia po posilku , rano budze sie pelny, nagazowany , ile moze trwac leczenie takiego zapalenia? juz nie daje rady czasami... ciagle wzdecia. jak odlozylem PPI chyba zaczalem lepiej trawic troche i przede wszystkim szybciej. ale lekarz znow mi przepisal 40mg. czy ktos wie ile trwa leczenie ? i czy warto/nie warto jest brac PPI? wspomne ze stosuje diete + zero uzywek. do tego dochodza zatwardzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Ze zmianą proszę czekać do wyniku badania oddechowego, jeśli i ono będzie negatywne należy rozważyć zmniejszenie dawki IPP do 10-20mg, leczenie przewlekłego z. żołądka jest długotrwałe i wymaga zdiagnozowania przyczyny. nierozsądne byłoby długotrwałe stosowanie jedynie IPP (powyżej 3-4 m-cy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafal Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Dostalem wyniki histopatologiczne i antrum : zapalenie korpus: zapalenie przewlekle z minimalnym zapaleniem (inflammation ) Czy ktos ma jakies doswiadczenia ile czasu sie to leczy ??? PPI juz biore ponad 4 miesiace wiec zdecydowalem sobie obnizyc na 20mg po test wydechowy mam miec conajmniej tydzien bez PPI a ostanio jak odstawilem to mialem wielka zgage a juz mam zapalenie ( moderate chronic no active inflamation )przelyku wiec nie chce tego pogarszac po odstawieniu zgaga Czy moge cos jeszcze zrobic oprocz diety i czekania ? Sa jakies leki ktore zmniejszaja zapalenie etc ? wizyte u lekarza specjalisty mam dopiero w styczniu ( 10 tygodni czekania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafal Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 czy ktos moze ma jakies doswiadczenia i to wyleczyl ? np po pol roku , roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi