Gość Magda Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 WItam, 13.11 doznałam skręcenia stawu skokowego i zerwania więzadła w prawej nodze w kostce. Pojechałam na ostry dyżur, zrobiono prześwietlenie, stwierdzono to co powyżej napisałam. Na nogę został założony pół gips ( od spodu stopy i z tyłu łydki, przód nogi nie jest w gipsie ). Dostałam leki : Fragmin - zastrzyki, Cyclo3Fort i Rantudil Forte. 16.11 miałam bóle żołądka, biegunki o bardzo ciemnym kolorze. W ulotce o Rantudilu przeczytałam że może powodować takie rzeczy, wrzody żołądka itp. . Na dodatek miałam wcześniej problemy z żołądkiem, prowdopodobnie mam wrzody. Boje się dalej brać tego leku, dziś 17.11 już go nie wziełam ( mam brać go 2 razy dziennie ). Czy mogę go odstawić bez żadnych konsekwencji ? Może jakiś zamiennik ? Noga mnie już mało boli. Gips mam na dwa tygodnie, wizyta w poradni ortopedycznej jest dopiero 30.11 , nie wiem co do tego czasu robić. Bardzo proszę o jakąś poradę w sprawie tego leku. Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Witam! Rantudil Forte jest lekiem przeciwbólowym i przeciwzapalnym. Jeśli źle toleruje Pani ten preparat to można go odstawić. W przypadku wystąpienia dolegliwości bólowych można zastosować leki przeciwbólowe dostępne w aptece bez recepty (np. Paracetamol). W razie wątpliwości proszę skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi