Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból i swędzenie odbytu przy krwawieniach

Gość Anita

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Od tygodnia walczę z bólem/swędzeniem w ololicy odbytu oraz bolem przy wypróznianiu,do tego krwawienie. Dostałam od lekarza rodzinnego czopki maści i tabletki i objawt takie jak krwawienie ból ustały i od klilku dni lepiej się czuję jednak lekkie swedzenie czasami zostało,natomiast po 5 dniach od baku krwi przy wypróznianiu dziś znów zauwaŻYŁAM krew podczas podcierania jest ona koloru ciemnego i lekko szczypie po wypróznianiu. Czy powinnam dalej kontynuowac leczenie czy zgłosic sie do chirurga? Lekarz powiedział ze moze to byc żylak lub szczelina odbytu. Proszę o odpowiedz.

witam mam podobny problem tylko ze nie bylem u lekarza strasznie sie boje , z tego co czytam mam szczeline odbytu, gdy biore ciepłe kompiele wkladam gumowa rekawiczke i czuje jakby guzek lub linie strasznie boli.. niechce miec operacji i niewiem czy tos szczelina czy tez hemoroidy Prosze o pomoc!!!

Radze wizytę u lekarza, ponieważ to moze być w najlepszym przypadku szczelina a w najgorszym nowotwor odbytnicy, ktorego wczesne wykycie pozwala na skuteczne leczenie. Liczy sie każdy dzien i nie ma sie czego wstydzic...

potwierdzam przedmowce, ja po pierwszym krwawieniu 2 tyg pozniej mialem kolonoskopie, okazalo sie nic powaznego. niestety znajomy czekal 2 lata, mial badanie niedawno i jak sie okazalo to nowotwor... nie ma co czytac co wam dolega, tylko lekarz moze to stwierdzic, a krew z tych miejsc nie jest dobra rzecza...