Gość Ola Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Parę miesięcy temu złamałam rękę. Została ona wtedy zoperowana - kość zespolono płytką LCP i śrubami. Za kilka kolejnych miesięcy powinnam umówić się na usunięcie tej płytki, ale wolałabym tego uniknąć. Stąd pytanie: czy to jest konieczne, co dzięki temu zyskam? Słyszała, że z taką płytką można przeżyć całe życie w zgodzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Teść miał 20 lat temu zespoloną kość piszczelową lub strzałkową i dziś odczuwa od czasu do czasu bóle jak źle stanie lub na przeziębienie. Ale płytkę miał wykonaną ze stali i dziś się już chyba z tego materiału nie wykonuje spoiw. Ja mam płytkę hakową w stawie barkowo-obojczykowym (rozerwany więzozrost) i zamierzam ją usunąć po 6 mies. od operacji bo mi ogranicza ruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Trzeba usunąć po roku od operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PIOTR Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Nie trzeba usuwać.Można.O tym decyduje rodzaj zespolenia ( jaki metal ) i leczony obszar ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi