Gość Adam Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Witam w srodę miałem operacje laparoskopową żylaków powróżka nasiennego. Nie odczuwam żadnych bólów jąder. Dzisiaj minął 2 dzień po operacji. dzisiaj się masturbowałem. nic mnie nie boli i czy może to mieć jakieś negatywne skutki. Dodam, że mam 14 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Witam! Powinien Pan powstrzymać się od masturbacji przez okres około siedmiu dni po zabiegu. Wczesne rozpoczęcie masturbacji może skutkować powikłaniami pozabiegowymi (np. krwawienie). Mogą również wystąpić dolegliwości bólowe. W razie stwierdzenia niepokojących objawów proszę skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi