Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ostry ból głowy

Gość t

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od dłuższego już czasu mam poważny problem z bólem głowy. Problem pojawił się gdy miałem 17 lat wówczas, bardo często gdy wracałem ze szkoły miałem bardzo ostre bóle głowy, głownie w części czołowej oraz skroniowej. Bóle byly/są tak silne że niejednokrotnie miałem ochotę uderzyć głową w ścianę byle przestało boleć. Byłem wówczas u neurologa wszystkie odruchy prawidłowe, rtg głowy wszytko ok - zostało wszystko przypisane na okres dojrzewania itd. Jednak do tej chwili bóle się pojawiają. Jednocześnie od tamtej pory mam problemy z koncentracją i nauką, szczególnie ze zdolnościami analitycznymi oraz językowymi. Nawet nauczyciele zauważyli wtedy zmianę, a ja tyle samo czasu się uczyłem itd Dodatkowo w tej chwili mam problemy ze wrokiem. Po prostu nie widze z bliskiej odległości obraz mi się rozmazuje. Byłem u okulisty i widzieć nie widzę (kolega twierdzi ze to wręcz slepy jestem) ale kręcąc tym aparatem nic konkretnego nie wyszło za każdym razem inne minusy, skończyło się na -0,25. Bardzo często czuję się otępiony mam silne bóle głowy nawet jak jestem wysapny,tracę wątek podczas rozmowy nie wiem co chcę powiedziec. Gdy przychodze z pracy to już nie mam sił na nic. Głowa mi pęka i jestem nie do życia. Z roku na rok jest coraz gorzej co to może być?? Martwie się o to bo jestem młodym człowiekiem i nie powinno tak być. Przypomniałem sobie kiedyś w dziecinstwie doznałem bardzo silnego uderzenia w głowę jednak nie było to w żaden sposób skonsultowane z lekarzem - czy to może mieć jakieś powiązanie?? Z góry dziękuję za odpowiedź!

To ci wspö&#163*czuje bo böl g&#163*owy i zeböw to najgorsze co moze sie przytrafic.Widze ze zaden specjalista i lekarz nie pofatygowa&#163* sie jeszcze z odpowiedzia przez te 2 tygodnie ktöre juz up&#163*yne&#163*y.Choc zapewniaja dupki ze do 24h znajdziesz odpowiedz na stronie forum.Ja my$le ze nie powiniene$ marnowac wiecej czasu i udac sie do specjalisty,ktöry powinien skierowac cie na wiecej specjalistycznych badan i prze$wietlen g&#163*owy.Zanim nie bedzie juz za pözno.Proponuje zeby$ wykona&#163* sobie miedzy innymi badanie dna oka.Moze sie okazac ze masz za wysokie ci$nienie tetnicze w oku i to powoduje te böle g&#163*owy.Warto sie temu przyjzec bardziej szczegö&#163*owo poniewaz warto wykluczyc wszystko co na to nie wskazuje i szukac konkretnej przyczyny.A tych moze byc wiele.Zycze powodzenia.